Heerlijke brownies (recept)

Heerlijke brownies (recept)

Ik ben gek op chocola, je kan me hier ’s nachts voor wakker maken, mjammie. Het liefst eet ik pure chocola. Om de naam ‘puur’ te krijgen moet er minstens 54% cacao in de chocola zitten. Bij meer dan 65% cacao spreken we van ‘extra bitter’. Cacao is afkomstig van een cacaoboon en bevat mineralen als kalium, fosfor, koper, ijzer, zink en magnesium én zit boordevol anti-oxidanten en flavonoïden. Daarnaast bevat cacao serotonine, een feel good stofje dat zorgt voor een geluksgevoel. Al met al genoeg redenen om regelmatig van een goed stuk chocola te genieten!

Deze brownies zijn een feest voor de smaakpapillen! De sterke chocoladesmaak in combinatie met de lekkere volle structuur zullen je verrassen en het leukste komt nog…het hoofdingrediënt is kikkererwten. Wat…?! Ja echt, je leest het goed. Krijg je meteen weer wat peulvruchten binnen.

Veel succes met maken en geniet ervan!

Ingrediënten:

500 g gare kikkererwten

200 g pure chocolade (liefst 70% cacao of meer) op kamertemperatuur

15 medjooldadels

4 eieren

100 g boter op kamertemperatuur

3 theelepels wijnsteenbakpoeder

Snufje zout

Ongeveer 20 walnoten als versiering

Optioneel: Kokosrasp

 

 

Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 180 graden. Ontpit de medjool dadels en maal ze samen met de kikkererwten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Maal er vervolgens de boter, eieren, wijnsteenbakpoeder, zout en de chocolade (in kleine stukjes gebroken) doorheen tot je een glad beslag hebt. Vet een bakvorm van ongeveer 20×30 cm goed in met boter. Stort het deeg in de bakvorm en druk de walnoten in een mooi patroon zachtjes in het deeg. Zet ongeveer drie kwartier in de oven en laat vervolgens goed afkoelen met een theedoek eroverheen om te voorkomen dat het uitdroogt. Snijd in mooie brokken en versier eventueel met kokosrasp. Gekoeld blijven deze brownies dagenlang goed maar dan zijn ze waarschijnlijk allang op!

Share This