Over mij

Altijd al ben ik geïnteresseerd geweest in lekker en gezond eten. Als kind stond ik met een schortje en koksmutsje in de keuken mee te helpen. Toch koos ik voor de baanzekere rechtenstudie. Na mijn studie heb ik jarenlang bij grote advocatenkantoren op de Zuidas gewerkt. Altijd bleef de interesse in voeding kriebelen. Toen ik mijn derde kind kreeg besloot ik mijn hart en grote passie voor voeding te volgen: ik schreef me in voor de driejarige opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof Academie in Driebergen. Een schot in de roos: ik zat hier helemaal op mijn plek!

Vakken van de opleiding waren onder andere: diëtetiek, voedingsleer, medische basiskennis (anatomie, fysiologie, ziekteleer), (dieet)koken in de praktijk, kruidenleer en voorlichting. Bij de trajecten met oefencliënten lag de nadruk op het motiverend coachen om gedragsverandering te bereiken. Mede door de ervaringen die ik heb opgelopen tijdens stages bij een natuurwinkel, een diëtist en in een grote keuken van een landgoed, heb ik de theorie goed in de praktijk leren toepassen.

Toen ons zoontje op de leeftijd van zes maanden ernstig ziek werd en de diagnose Syndroom van West kreeg, veranderde er veel in ons gezin en werd snel duidelijk dat ik de intensieve zorg voor hem niet kon combineren met een baan in loondienst. Een mooi moment om een droom uit te laten komen: Ik besloot vanuit huis voor mezelf te beginnen met De Natuurkeuken en dagelijks bezig te kunnen zijn met wat ik zo leuk vind, gezond eten en koken.

De Natuurkeuken geeft voedingsadvies, verzorgt catering en organiseert workshops op het gebied van natuurvoeding; puur, onbewerkt, vers van het seizoen, lokaal geteeld en biologisch.

Daarbij richt De Natuurkeuken zich vooral op mensen met een druk (gezins)leven. Weinig tijd om uitgebreid te koken maar toch gezond en gevarieerd eten op tafel zetten dat ook nog lekker is: Daarin begeleid ik jou graag! In mijn ruime en lichte praktijkruimte aan huis of bij jou thuis. Zo kan ik meteen meekijken in de keukenkastjes. Ook geef ik voedingsadvies bij lichamelijke en medische klachten, met kleine aanpassingen in voeding en leefstijl bereik je vaak al resultaat en voel je je een stuk fitter.

Op het gebied van koken ben je nooit uitgeleerd. In 2015 ben ik begonnen met de kookopleiding aan de Groene Kookacademie in Amersfoort en in het najaar van 2016 heb ik deze afgerond. Bij de opleiding werd uitsluitend gekookt met natuurvoeding en het heeft mijn enorm geinspireerd bij mijn werk, een mooie aanvulling op de theoretische kennis over gezonde voeding die ik eerder had opgedaan bij de opleiding tot Natuurvoedingskundige.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen en weet dus wat een uitdaging het is om met een druk leven toch elke dag weer iets gezonds en lekkers op tafel te krijgen en ik ben daar inmiddels creatief in geworden! In mijn vrije tijd verslind ik boeken over eten, gezonde levensstijl, kookboeken, volg ik foodblogs, probeer recepten uit en verzin zelf nieuwe recepten; koken vind ik heerlijk! Dit gebruik ik dan weer in mijn werk. Met De Natuurkeuken wil ik mensen laten zien dat gezond eten heel lekker is en niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Spreekt dit jou aan? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Op 2 november 2019 werd ik door NH Gooi geinterviewd over mijn werk. Fragment terugluisteren?
https://nhgooi.nl/luister/fragment/1158211/nh-gooi-zaterdag-eten-lekker-vegetarisch?auth=1243abd8e2ed3a52188957d4d069750ddd042b9f

Hester Gietelink-Swane

Hester Gietelink-Swane

Natuurvoedingskundige

Contactgegevens

hester@denatuurkeuken.nl
+31653897183

Fabritiuslaan 50
1213 CT Hilversum

KvKnummer: 62765019

 

Adres

Fabritiuslaan 50
1213 CT Hilversum
Share This