Voedingsadvies

Klachten

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Ik neem je eetpatroon onder de loep en begeleid je in de keuze, gebruik en toepassing van natuurvoeding: Onbewerkt, gevarieerd, seizoens- en streekgebonden, eerlijk en zoveel mogelijk biologisch. Als basis gebruik ik hierbij de voedingspiramide (www.voedingspiramide.nl).
Bij lichamelijke of medische klachten kijk ik of er een verband is tussen de klacht en de voeding en hoe je door je voeding aan te passen, je klachten kunt laten verminderen. Je zult je snel een stuk fitter voelen door voor volwaardige voeding te kiezen die past bij jouw spijsvertering, smaak en levensstijl. Elke mens is anders, daarom is een voedingsadvies op maat zo belangrijk.
Ik kan je voedingsadvies geven bij onder andere:

N

Onder-en overgewicht

N

Voedselintoleranties

N

Voedselallergieën

N

Bloedsuikerschommelingen

N

Diabetes type I en II

N

Metabool Syndroom

N

Zwangerschap

N

Borstvoeding

N

Kindervoeding

N

Maag-, lever- en darmklachten

N

Hart- en vaatziekten

N

Osteoporose

N

Reumatische aandoeningen

N

Overgangsklachten

N

Chronische vermoeidheid

N

Hoofdpijn

N

Huidklachten zoals eczeem

N

Candida albicans

N

Stress

N

Sportvoeding

Ook kan ik je voedingsadvies geven bij een al eerder voorgeschreven dieet. Wil je bij dit dieet lekkerder en gevarieerder eten?

Neem dan contact met mij op!

Hester Gietelink-Swane

Hester Gietelink-Swane

Natuurvoedingskundige

 Werkwijze

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als jij dit wenst kunnen we vóór het intakegesprek een gesprek plannen waarbij we met elkaar kunnen kennismaken en ik het traject met je doorneem.

Start van het traject

Als mijn werkwijze je aanspreekt plannen we een intakegesprek in, als jij dit fijn vindt kan dit gesprek ook in de avonduren. Vóór het intakegesprek stuur ik je een vragenlijst toe per mail en vraag ik je een eetdagboekje bij te houden van vijf dagen. Deze ontvang ik graag ingevuld van je terug, in elk geval drie dagen voor het intakegesprek, zodat ik een voedingsstoffenberekening kan maken.

Intakegesprek

Bij dit gesprek van ongeveer één uur zal ik je aanvullende vragen stellen die nodig zijn om een compleet beeld te krijgen van je hulpvraag. Vervolgens ga ik aan de slag om tot een voedingsplan te komen.

Tarief intake: €75,00

Tarief voedingsplan: €95,00

Eerste vervolgconsult

Tijdens dit consult van ongeveer een half uur bespreek ik met jou het voedingsplan en licht ik toe hoe ik tot dit plan ben gekomen. Ik geef je suggesties voor een dagmenu en neem recepten met je door. Ik stem met je af of dit past bij jouw levensstijl en we bespreken samen de stappen van het invoeren van veranderingen in de voeding.

Tarief: €37,50

Verdere vervolgconsulten

Bij deze consulten van ongeveer een half uur evalueren we en kunnen we het voedingsplan bijstellen en/of aanvullen. Misschien zijn er niet eens vervolgconsulten nodig, dat hangt ervan af of jij nog last hebt van klachten. Wel is mijn ervaring dat vervolgconsulten belangrijk kunnen zijn om de aanpassingen in de voeding blijvend te laten zijn en niet snel terug te vallen in oude gewoonten.

Tarief: €37,50

Voorlichting

Voor individuen

Wil jij anders gaan eten maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Er wordt zo veel geschreven over voeding dat het moeilijk is om alle informatie te filteren. Het ene dieet spreekt het andere tegen en elk jaar is er wel weer een nieuwe voedingshype, het is nauwelijks bij te houden. Ik kan je algemene en specifieke informatie geven. Geef me vooral aan waarover je voorlichting wilt krijgen.

Tarief: Op aanvraag

 

Voor bedrijven

Steeds meer bedrijven zien het belang van het preventief voorlichten van hun werknemers ter voorkoming van ziekteverzuim. Ik kom graag bij bedrijven langs om voorlichting te geven, workshops te geven of mensen individueel te begeleiden naar een gezonder eetpatroon.

Ook kan ik voor een bepaalde doelgroep voorlichting geven, denk aan ouders van kinderen op een kinderdagverblijf of school.

Tarief: Op aanvraag

Winkelconsult

In de media wordt veel geschreven over voeding en in de winkels is er eindeloos veel keuze aan producten. Wil jij wel een goede keuze maken maar weet jij door alle hypes en informatie niet wat nu een goede keuze is?

Bij het winkelconsult geef ik voorlichting in een door jou uitgekozen winkel in de buurt. Dit kan een natuurvoedingswinkel zijn maar ook een reguliere supermarkt. Samen gaan we de schappen langs en leer ik je de basis van productkunde, de toepassing en bereidingswijze, hoe je de ingrediëntenlijsten moet lezen en wat alle keurmerken en vinkjes betekenen.

Je mag gratis iemand meenemen. Je krijgt een door mij opgesteld klein boekje met informatie en een groenten- en vruchtenkalender, zodat je weet in welk seizoen je wat het beste kunt eten.

Tarief: €40,00

l

Keukenkastjes en ijskast check

Wat staat er bij jou thuis in de keukenkastjes en de ijskast? Welke basisprodukten zouden daar in moeten staan en welke kun je beter weglaten in een gezond voedingspatroon? Ik kom bij je langs en geef je praktische tips en advies over gezonde produkten en voeding. Daarnaast zal ik ook wat meenemen zodat je kunt proeven en zelf kunt ervaren hoe lekker gezond eten kan zijn.

Tarief: €50,00

Betaling

De betaling dient na afloop van het consult contant te worden voldaan. Voor telefonische consults, e-mail consults en te laat geannuleerde consults, ontvangt u een factuur.

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Afzeggen?

Afzegging van de afspraak is tot 48 uur vantevoren kosteloos, bij afzegging binnen 48 uur voor de afspraak, is de helft van het tarief verschuldigd.

Ik ben lid van de beroepsvereniging VNVK (Vereniging van Natuurvoedingskundigen).