Blog

Kids koken duurzaam diner
Wortels vliegen rond in de keuken van wijnhandel Mijn Hemel. Een zestal kinderen snijdt en snippert enthousiast, en soms driftig, geredde groenten. Dit alles ter voorbereiding op het buurtdiner ter ere van het “Future Festival Gijsbrecht”, dat de dag ervoor aftrapte....
Lees meer
Gezamenlijk dineren en duurzame dromen delen: Gijsbrecht Future Festival
Het geluid van klinkende wijnglazen, scheppende lepels en kletsende kinderen komt uit de groen gekleurde pop-up store tijdens het duurzame diner dat plaatsvond, woensdag 20 november, ter ere van het “Future festival Gijsbrecht”. Het diner werd georganiseerd door het...
Lees meer
Straatpraat: De Natuurkeuken in actie
In november werd ik geinterviewd voor de "Straatpraat" van de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum, leukste winkelstraat van 't Gooi! Straatpraat: De Natuurkeuken in actie Hoewel zij geen winkelpand op de Gijsbrecht heeft, is Hester Gietelink van De Natuurkeuken...
Lees meer
De Natuurkeuken wint Hilversum100 duurzaamheidsprijs
In het M-Mediagebouw werden 10 oktober de prijzen van de Hilversum100 Challenge 2019 uitgereikt aan de volgende plannen: PLUpetit, het Feest van Kleiner & Minder – Marileen Fabels (€5.000) Hilversumse grootouders voor het klimaat – Jogchum Kooi (€1.000) Komt een Vegan...
Lees meer
Zevenbladquiche
Heb jij in de tuin of bij je in de buurt in de vrije natuur veel zevenblad staan? Dit kun je heel goed gebruiken in de keuken! Maak er bijvoorbeeld een lekkere quiche van. Zevenblad is een gratis superfood uit de natuur. Het zit boordevol vitamine C, caroteen, kalium,...
Lees meer
Oranje worteltaart met sinaasappeltopping
Komen jullie al in oranje sferen? Morgen is het zover: Koningsdag, tijd om iets in dit thema te bakken! Deze worteltaart is een gezonde variant van de befaamde carrotcake. Hij bevat een flinke hoeveelheid wortel, is gezoet met palmsuiker en de topping is op smaak...
Lees meer
Boerenkoolsmoothie
In de wintermaanden kan onze weerstand wel een extra boost gebruiken. Veel (seizoens)groenten en vruchten eten helpt goed om verkoudheden en griep te voorkomen. Vind je het lastig om voldoende groenten en vruchten te eten of heb je thuis een paar groentegriezels...
Lees meer
Heerlijke brownies (recept)
Ik ben gek op chocola, je kan me hier 's nachts voor wakker maken, mjammie. Het liefst eet ik pure chocola. Om de naam ‘puur’ te krijgen moet er minstens 54% cacao in de chocola zitten. Bij meer dan 65% cacao spreken we van ‘extra bitter’. Cacao is afkomstig van een...
Lees meer
Zachte speculaasbrokken: Sinterklaas recept
Ik ben gek op al het lekkers in de sinterklaastijd en ga direct watertanden bij de geur van speculaas. Helaas bevat dit lekkers uit de winkel ook veel suikers en toevoegingen. Eigenlijk is de smaak van koek- en speculaasspecerijen al zo sterk dat een baksel niet veel...
Lees meer
Hoeveel kun jij er afvinken? In het kort: Advies nieuwe Richtlijnen Goede Voeding!
Op 4 november 2015 heeft de Gezondheidsraad het advies voor de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding gepubliceerd. Naar aanleiding hiervan zal het Voedingscentrum de Schijf van Vijf aanpassen. Het advies in het kort: – Eet dagelijks ten minste 200 gram groente en ten...
Lees meer