Home » Blog » Geen categorie » Boerenkoolsmoothie

Boerenkoolsmoothie

door | 18 jan, 2016 | Geen categorie

In de wintermaanden kan onze weerstand wel een extra boost gebruiken. Veel (seizoens)groenten en vruchten eten helpt goed om verkoudheden en griep te voorkomen.

Vind je het lastig om voldoende groenten en vruchten te eten of heb je thuis een paar groentegriezels rondlopen? Heb je wel eens een groene smoothie geprobeerd? Ik vond het er nooit aantrekkelijk uitzien, zo’n groen popeyedrankje, maar ben helemaal om! De kunst is om de smoothie zó te maken dat de groenten goed verstopt zitten in het drankje en de smaak van de groente helemaal vermengd is met de andere – zoete – smaken, zodat je een heerlijk fris drankje krijgt dat ook nog eens supergoed vult vanwege alle vezels. Ook een fijn tussendoortje dus! Als je voor het eerst een smoothie maakt, begin dan met de verhouding 70% vruchten, 30% groenten en doe er daarna in je volgende smoothies steeds meer groenten door.

Als je toch aan het schillen en blenden bent: Maak in één keer lekker veel sap en bewaar het in een glazen fles in de ijskast, zo heb je ook nog genoeg voor het hele gezin voor de dag erna, wel zo praktisch!

Recept voor een boerenkoolsmoothie:

150 g boerenkool

2 grote bananen (hoe rijper, hoe zoeter)

4 sinaasappels

1 avocado

2 kiwi’s

1 citroen

1 gele paprika

1/2 komkommer

1 frisse appel

2 a 3 glazen water

Doe alle (geschilde) ingrediënten in een goede blender en mixen maar!

Om het extra leuk te serveren en aantrekkelijker te maken voor de kids serveer je de smoothie in een mason jar of doe je er een leuk rietje bij en een schijfje kiwi op de rand van het glas. Klaar is je smoothie, enjoy!

 

 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *