Workshops

De workshops van De Natuurkeuken gaan over diverse thema’s, ook thema’s op verzoek. De workshops kunnen bij mij in de workshopruimte aan huis, bij jou thuis of op locatie worden gegeven. Jij zorgt dan voor een groep deelnemers en draagt een thema aan. De Natuurkeuken verzorgt de inhoudelijke theorie, recepten en doet de boodschappen.

Prijs voor de workshops “Goed zoet”, “Spreads & Dips”, “Kindervoeding”, “Soepen & Sauzen”, “Groene Smoothies”, “Vegetarisch koken” en “Healthy High Tea” is € 42,50 p.p.

Als de workshop bij mij thuis plaatsvindt zijn er 8 plekken. Bij minimaal 5 deelnemers gaat de workshop door.

"Natuurlijk Fit & Slank!"

Drie dinsdagen: 2, 9 en 16 april 2019 20.15 – 22.30 uur

Wil je beginnen met een gezonder voedingspatroon voor het hele gezin? Wil je praktische informatie over gezonde voeding en recepten waarmee je direct thuis aan de slag kunt? In deze reeks van drie workshops nemen we door met welke veranderingen in jullie voedingspatroon je een stuk gezonder gaan leven met als resultaat dat jullie je fitter voelen. Een soort snelcursus gezonde natuurlijke voeding voor het hele gezin. Bij mij aan de keukentafel neem ik de basis van natuurvoeding met je door, elke keer een ander thema, en laat ik je zien welke producten en welk kookgerei ik gebruik. Door met een groepje in workshopvorm aan de slag te gaan zul je merken dat je nóg enthousiaster en gemotiveerder wordt om veranderingen aan te brengen! Je krijgt bij elke workshop een handig informatieboekje mee naar huis als naslagwerk en met recepten ter inspiratie. Schrijf je snel in want vol=vol! Prijs voor de drie workshops is € 129,50 p.p. Bij minimaal 4 deelnemers gaan de workshops door.

 

Save

Save

Save

Save

"Goed Zoet": Suikervrij snacken, snoepen en bakken

Donderdag 28 maart 2019: 20.00 – 22.45 uur

Dia1

In deze workshop nemen we door welke effecten geraffineerde suikers op je bloedsuikerspiegel hebben en wat het verder met je lijf doet. Welke alternatieven zijn er voor geraffineerde suikers? Wat is oerzoet, graanstroop, ahornsiroop, hoe maak je dadelsuiker? Wat kun je voor dagelijkse gezonde snacks maken en hoe gebruik je natuurlijke zoetmiddelen in koek en taart voor feesten en partijen? Tijdens deze workshop ga je zelf meerdere soorten snacks, snoep en taarten maken en je krijgt een receptenboekje mee naar huis, vanaf die dag zul je anders gaan snoepen.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Kindervoeding

Donderdag 11 april 2019: 20.00 – 22.45 uur

watermelon-846357_1920

Wat wordt er in de media veel geschreven over kindervoeding! Zie jij tussen de bomen het bos niet meer? Zou je wel eens willen weten wat een kind nou echt nodig heeft en wat je beter kunt laten staan? En hoe krijg je je kind naar een beter voedingspatroon? Wat zijn goede pauzehapjes voor op school en wat voor koek en snoep is ok? Wil je praktische informatie over kindervoeding en makkelijke recepten waarmee je direct thuis aan de slag kunt? Wil je met je gezin naar een gezonder voedingspatroon en kun je hierbij wel wat tips gebruiken? In de eerste helft van de workshop geef ik informatie over natuurlijke voeding voor kinderen. In de tweede helft gaan we aan de slag met recepten voor tussendoortjes, broodbeleg, smoothies en avondeten. Deze recepten zijn lekker, voedzaam én makkelijk te maken. We eindigen met het proeven van de gerechten. Je gaat naar huis met een boekje waarin de informatie duidelijk op een rijtje staat, de recepten en met tips en trics om je kinderen aan de groenten en vruchten te krijgen.  Je zult merken hoe makkelijk het is om veranderingen door te voeren. Ik zal je laten zien dat gezonde kindervoeding heel lekker kan zijn. Jouw gezin zal na die dag anders gaan eten!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

"Spreads & Dips": Broodbeleg en dips maken

Donderdag 18 april 2019: 20.00 – 22.30 uur

Dia1

 

In deze workshop nemen we eerst de theorie door over granen en pseudogranen en verschillende soorten brood. Wat is er “goed” of “slecht” aan brood? Hoe zit het nu precies met spelt? Wat is het verschil tussen bloem en meel? Wat is boekweit? En wat kun je doen om ook bij de broodmaaltijd variatie aan te brengen? Wil je leren hoe je heel makkelijk en snel zelf gezond hartig en zoet broodbeleg kunt maken, waar ook jouw kinderen van zullen smullen? Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met verschillende soorten broodbeleg. Na afloop krijg je een receptenboekje met 40 recepten mee naar huis, vanaf die dag zul je je brood lekkerder en gezonder gaan beleggen!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Soepen & Sauzen

Donderdag 9 mei 2019: 20.00 – 22.30 uur

Wat zijn soepen en sauzen een goede manier om meer groenten en peulvruchten op het menu te krijgen! In deze workshop leer je lekkere sauzen en soepen te maken die ook nog eens erg voedzaam zijn! We beginnen met zelf een groentebouillon te maken. Vervolgens bespreken we de verschillende manieren om soepen en sauzen te binden. Hoe maak je een goede roux?  We maken ook soepen en sauzen met meel uit volle granen. We eindigen met het proeven van de gerechten. Je gaat naar huis met een boekje waarin de informatie duidelijk op een rijtje staat en met alle recepten zodat je ze ook thuis kunt maken en het hele gezin kunt laten meegenieten!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

"Groene Smoothies"

Donderdag 16 mei 2019: 20.15 – 22.15 uur

We krijgen op een dag gemiddeld veel te weinig groenten en vruchten binnen. Vooral kinderen zijn er niet altijd dol op. Groene smoothies zijn dé manier om heel veel groenten en vruchten binnen te krijgen en daarnaast zijn ze ook een perfect en goed vullend tussendoortje. Maar waaruit moet een groene smoothie nou bestaan? En welke verhouding groenten/vruchten gebruik je om er echt een lekker drankje van te maken? Tijdens de workshop maken we verschillende smoothies en je krijgt een receptenboekje mee naar huis. Na deze workshop wordt jouw groenten- en vruchtenintake ruim voldoende en ook meteen die van het hele gezin!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

"Vegetarisch koken"

Donderdag 23 mei 2019: 20.15 – 22.30 uur

Minder vlees en vis eten? Hoe doe je dat? Voor veel mensen is vegetarisch eten lastig omdat ze niet goed weten hoe ze een lekker vegetarisch gerecht kunnen maken. Er wordt al snel naar de eieren en kaas gegrepen, terwijl je ook zo veel met peulvruchten, groenten  en noten kan! Hoe stel je een voedzaam en lekker vegetarisch menu op? Aan de hand van de “vega checklist” bespreken we dat in deze workshop. We gaan met recepten aan de slag en je krijgt een informatie- en receptenboekje mee naar huis. Na deze workshop zul je thuis anders gaan koken!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

"Healthy High Tea"

Vrijdag 24 mei 2019: 20.15 – 22.30 uur

High Tea’s: ik ben er gek op! Helaas worden er vaak veel suikers gebruikt en wordt er met witte graanprodukten gewerkt. Dit kan anders! In deze workshop maken we hartige en zoete happen met natuurvoedingsprodukten. Ik vertel uitgebreid over de produkten die we gebruiken en diverse kooktechnieken komen aan bod. Je krijgt een receptenboekje mee naar huis zodat je na de workshop ook thuis een high tea kunt organiseren! Deze workshop is ook heel geschikt voor een feestelijke gebeurtenis die je samen met vriendinnen of vrienden viert: je gaat eerst samen koken en eet het lekkers vervolgens samen op!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prijs voor de workshops “Goed zoet”, “Spreads & Dips”, “Kindervoeding”, “Soepen & Sauzen”, “Groene Smoothies”, “Vegetarisch koken” en “Healthy High Tea” is € 42,50 p.p.

Als de workshop bij mij thuis plaatsvindt zijn er 8 plekken. Bij minimaal 5 deelnemers gaat de workshop door.

Workshop op verzoek

Op een door jou gekozen locatie en datum

In een gezellige workshop bij mij of bij jou thuis of op locatie vertel ik over onderwerpen op verzoek. Bijvoorbeeld over wat nou precies gezonde voeding is en hoe je de ingrediënten en voedingswaarden op een etiket moet beoordelen. Ook geef ik praktische adviezen, tips en recepten. Je kunt zelf de groep samenstellen: vrienden, buren, familie, wat jij wilt! De onderwerpen bepalen we samen vantevoren, zodat ik de workshop helemaal op maat kan maken. Aan de hand van de onderwerpen stel ik de theorie en de recepten op en doe ik boodschappen voor de ingrediënten. Prijs voor de workshop is € 42,50 p.p exclusief reiskosten/transportvergoeding. (minimaal 5 deelnemers). De reiskosten/transportkostenvergoeding buiten Hilversum bedraagt €0,35 per km.

Kadobon Workshop

Op zoek naar een origineel kado? Geef een kadobon voor een workshop!

Vind jij het leuk om een vriend(in) met een origineel kado te verrassen en ook nog eens een leuke avond uit samen te hebben? Denk dan aan een kadobon voor een workshop naar keuze bij De Natuurkeuken! Ik zorg voor een leuke kadoverpakking met een zakje handgemaakte dadelbonbons erbij! Ook een leuk idee voor de feestmaand! Je kunt de bon bestellen door een mailtje te sturen naar hester@denatuurkeuken.nl, dan zorg ik dat het pakketje jouw kant op komt!

kadobon workshop De Natuurkeuken

Prijs voor de kadobon is € 42,50 en € 45,00 voor de kadobon met de dadelbonbons (excl. eventuele verzendkosten)

Wil jij je inschrijven voor één van de workshops?

Geef hieronder aan om welke workshop het gaat, dan zal ik contact met je opnemen.

Workshop datum:

Share This