Home » Blog » Geen categorie » Zevenbladquiche

Zevenbladquiche

door | 23 mei, 2016 | Geen categorie

Heb jij in de tuin of bij je in de buurt in de vrije natuur veel zevenblad staan? Dit kun je heel goed gebruiken in de keuken! Maak er bijvoorbeeld een lekkere quiche van. Zevenblad is een gratis superfood uit de natuur. Het zit boordevol vitamine C, caroteen, kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur. In het voorjaar is het geschikt voor consumptie, daarna wordt het blad wat taai. De bladeren kun je net zo bereiden als spinazie. Dus ga de tuin of de natuur in en ga los met de schaar!

Recept voor 4 personen:

Een vergiet vol met zevenblad

Volkoren plakken bladerdeeg (hoeveel is afhankelijk van je quichevorm)

6 eieren

300 gram geraspte kaas

15 zongedroogde tomaten

Boter om de quichevorm mee in te smeren

Staafmixer met mengbeker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakken bladerdeeg. Vet een quichevorm in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Was de zevenblad in het vergiet en laat goed uitlekken. Je hoeft de steeltjes van het blad niet te verwijderen. Doe de helft van het zevenblad in een mengbeker en breek drie eieren zodat deze er bovenop komen te liggen. Vermaal vervolgens het zevenblad met de eieren tot het blad goed fijn is. Doe dit vervolgens ook met de rest van het zevenblad en de overige drie eieren en voeg de mengsels bij elkaar in een kom. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg bij het eiermengsel. Voeg hierbij de geraspte kaas en meng goed. Giet het mengsel voorzichtig over het bladerdeeg en zet de quiche ongeveer 45 minuten in de oven. Als de bovenkant wat hard gaat kun je de temperatuur wat terugdraaien. Check of het deeg gaar is en haal de quiche uit de oven. Laat iets afkoelen en smullen maar!

 

 

Gerelateerde artikelen

Boerenkoolsmoothie

Boerenkoolsmoothie

In de wintermaanden kan onze weerstand wel een extra boost gebruiken. Veel (seizoens)groenten en vruchten eten helpt goed om verkoudheden en griep...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *