Home » Blog » Geen categorie » Het ideale tussendoortje: Bananenbrood!

Het ideale tussendoortje: Bananenbrood!

door | 24 sep, 2015 | Geen categorie

Al tijden ben ik op zoek naar een ideaal tussendoortje dat ik makkelijk kan meenemen, mijn kinderen ook lekker vinden én dat langer houdbaar is. Ik heb ‘m gevonden: dit bananenbrood! Het klinkt misschien wat alternatief, “bananenbrood”, maar het is minstens zo lekker als een dikke plak van grootmoeder’s zoete cake. En door de noten en het volkoren meel zorgt het voor een goede verzadiging, je kunt na een plak van dit brood weer een tijd vooruit. Inmiddels heb ik het veel mensen laten proeven en iedereen is enthousiast. Het is heel makkelijk en snel te maken. Probeer ‘t thuis ook eens!

Recept:

Ingrediënten voor één cakevorm:         
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr volkoren speltmeel (ook te vervangen door andere melen zoals gebuild meel en voor de glutenvrije variant met boekweitmeel of amandelmeel)
60 gr dadels (3 medjool dadels): dit is niet echt noodzakelijk maar geeft nét een iets zoetere smaak aan het brood
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
75 gr gemengde noten en 1 grote hand rozijnen
Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Pureer de pitvrije dadels samen met de bananen. Doe dan de eieren erbij en klop deze door het beslag. Spatel het speltmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag. Hak de noten en spatel deze met de rozijnen door het beslag. Giet in de cakevorm.

Doe het brood ongeveer 45 minuten in de oven. Het is gaar als je een prikker in het midden van het brood steekt en deze er schoon en droog uit komt.

Laat het bananenbrood iets afkoelen en stort ‘m daarna uit de vorm. Als je het luchtdicht verpakt kun je het ongeveer 5 dagen bewaren. Ook kun je het  invriezen.

 

Gerelateerde artikelen

Boerenkoolsmoothie

Boerenkoolsmoothie

In de wintermaanden kan onze weerstand wel een extra boost gebruiken. Veel (seizoens)groenten en vruchten eten helpt goed om verkoudheden en griep...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *