Home » Blog » Geen categorie » Heerlijke brownies (recept)

Heerlijke brownies (recept)

door | 22 dec, 2015 | Geen categorie

Ik ben gek op chocola, je kan me hier ‘s nachts voor wakker maken, mjammie. Het liefst eet ik pure chocola. Om de naam ‘puur’ te krijgen moet er minstens 54% cacao in de chocola zitten. Bij meer dan 65% cacao spreken we van ‘extra bitter’. Cacao is afkomstig van een cacaoboon en bevat mineralen als kalium, fosfor, koper, ijzer, zink en magnesium én zit boordevol anti-oxidanten en flavonoïden. Daarnaast bevat cacao serotonine, een feel good stofje dat zorgt voor een geluksgevoel. Al met al genoeg redenen om regelmatig van een goed stuk chocola te genieten!

Deze brownies zijn een feest voor de smaakpapillen! De sterke chocoladesmaak in combinatie met de lekkere volle structuur zullen je verrassen en het leukste komt nog…het hoofdingrediënt is kikkererwten. Wat…?! Ja echt, je leest het goed. Krijg je meteen weer wat peulvruchten binnen.

Veel succes met maken en geniet ervan!

Ingrediënten:

500 g gare kikkererwten

200 g pure chocolade (liefst 70% cacao of meer) op kamertemperatuur

15 medjooldadels

4 eieren

100 g boter op kamertemperatuur

3 theelepels wijnsteenbakpoeder

Snufje zout

Ongeveer 20 walnoten als versiering

Optioneel: Kokosrasp

 

 

Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 180 graden. Ontpit de medjool dadels en maal ze samen met de kikkererwten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Maal er vervolgens de boter, eieren, wijnsteenbakpoeder, zout en de chocolade (in kleine stukjes gebroken) doorheen tot je een glad beslag hebt. Vet een bakvorm van ongeveer 20×30 cm goed in met boter. Stort het deeg in de bakvorm en druk de walnoten in een mooi patroon zachtjes in het deeg. Zet ongeveer drie kwartier in de oven en laat vervolgens goed afkoelen met een theedoek eroverheen om te voorkomen dat het uitdroogt. Snijd in mooie brokken en versier eventueel met kokosrasp. Gekoeld blijven deze brownies dagenlang goed maar dan zijn ze waarschijnlijk allang op!

Gerelateerde artikelen

Boerenkoolsmoothie

Boerenkoolsmoothie

In de wintermaanden kan onze weerstand wel een extra boost gebruiken. Veel (seizoens)groenten en vruchten eten helpt goed om verkoudheden en griep...

lees verder
Zevenbladquiche

Zevenbladquiche

Heb jij in de tuin of bij je in de buurt in de vrije natuur veel zevenblad staan? Dit kun je heel goed gebruiken in de keuken! Maak er bijvoorbeeld...

lees verder

3 Reacties

  1. Fliere Fluiter

    Bij de Aldi hebben ze hele lekkere pure chocolade het heet ‘Moser Roth’ 85% cacao en het heeft maar 20gr koolhydraten, waarvan suikers 14gr.
    Ik ben dol op dit recept, dank je wel!

    Reageer
    • De Natuurkeuken

      Wat leuk dat je zo enthousiast bent over dit recept! En ja, de 85% cacao chocola van Moser Roth ken ik, deze is heerlijk!

      Reageer
      • Fliere Fluiter

        Ja, nu had ik met een duimpje willen antwoorden, maar dat kan alleen met facebook.
        ;-D

        Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *